Moped

Priser 220201 


Moped klass I, 45km/h (AM) Pris 6100:-  (12h utbildning)  

OBS Trafikverkets avgifter tillkommer. Kunskapsprov 325:-, fotografering 80:-, tillverkning av körkort 280:-

Vad skall jag tänka på?
Innan kursstart ska man ansöka om körkortstillstånd, detta gör du hos Transportstyrelsen. Lättast är om du fyller i ansökan digitalt. Sedan ska du även göra en synundersökning, den gör du gratis hon oss på trafikskolan. För att få börja övningsköra på Moped ska du ha fyllt 14 år och 9 månader och inneha körkortstillstånd. Samt ha en giltig legitimation.
Utbildningen
Utbildningen är på minst 12 timmar och är fördelade på 8 timmar teori och 4 timmar körning. När utbildningen är godkänd skriver du ett test på Trafikverket och när det är klart får du ett körkort med behörigheten AM. (Du får köra direkt när du klarat provet)
Med behörigheten AM på dit körkort får du köra Moped klass I och II, mopedbil samt traktor.

Moped klass II, 25km/h Pris 4100:- (10h utbildning) 
Provavgift 200:- tillkommer för omprov.
Inget körkortstillstånd
För att köra köra moped klass II behöver du inget körkort men du behöver ett förarbevis. Eftersom det inte är något körkort behöver du inte ansöka om något körkortstillstånd.
Utbildningen
Utbildningen är på minst 10 timmar och är fördelade på 9 timmar teori och 1 timme körning på vår manöverbana. När utbildningen är godkänd skriver du ett teoriprov hos oss på trafikskolan och när det är klart får du ett förarbevis för moped klass II (tar ca 1 vecka att få hem på posten) Med detta förarbevis får du endast köra moped klass II

>>AKTUELLA KURSSTARTER SE HÄR<<

Är det något du undrar är vi bara ett telefonsamtal bort. 0346-82990